Charles Baudelaire

Sens dubte, és excel·lent estudiar els mestres antics per aprendre a pintar, però això no pot ser sinó un exercici superflu si el vostre objectiu és comprendre el caràcter de la bellesa present. […] Perquè tota una modernitat  sigui digna d’esdevenir antiguitat, cal que se n’extregui la bellesa misteriosa que la vida humana hi posa involuntàriament.

Cada època tenia el seu port, la seva mirada i el seu somriure.

Malaurat aquell que estudiï en l’antiguitat res que no sigui l’art pur, la lògica, el mètode general! A força de submergir-s’hi massa, perd la memòria del present, abdica del valor i els privilegis que li proporciona la circumstància, perquè gairebé tota l’originalitat nostra ve de l’estampilla que el temps imprimeix en les nostres sensacions.

Anuncis

Quant a Òscar Vendrell

Òscar Vendrell és corrector de català i de castellà, traductor, i autor de textos didàctics i de ficció. Va néixer dues vegades, l’una a Barcelona, el 1973, i l’altra a la Garrotxa, uns quants anys més tard. Néixer li ha permès existir, però la seva existència, com la de tothom, és (i sap greu dir-ho) una simple anècdota. Escriu, en part, per omplir de significats aquesta anècdota. No escriu per ser escriptor, és escriptor perquè escriu.
Aquesta entrada ha esta publicada en Citacions. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.