L’autor

Òscar Vendrell Corrons és filòleg i corrector de català i de castellà, traductor, i autor de textos didàctics i de ficció.

Va néixer dues vegades, l’una a Barcelona, el 1973, i l’altra a la Garrotxa, uns quants anys més tard, a recer d’un molí d’aigua, entre muntanyes, horts, ocellets i ocellots. Néixer li ha permès existir i, ves per on, existir li ha permès escriure.

Ja de ben jove va deixar estar la poesia, que no era el seu fort (és bo veure-ho a temps), i va començar a escriure contes. Es va presentar a concursos i en va guanyar alguns, com el Clara Alzina de Sabadell (2004) i el Solstici de Taradell (2007).

El 2010 va començar a publicar novel·les:   Em dic Nicòstrat, La Llar dels Cabells i El club de la petanca, dins la col·lecció “Veus Lectures”. Totes tres obres s’adrecen a un públic que tant pot ser juvenil com adult.

Després va fer una primera incursió en la novel·la infantil-juvenil i va publicar El tresor de la memòria,  el 2011, on es parla de la malaltia d’Alzheimer des del punt de vista d’un protagonista jove. I tot seguit va publicar una novel·la breu per a adults, La zombi espina, el maig del 2012.

El següent pas va ser escriure amb alegria i il·lusió les novel·les d’humor, misteri i aventures de la col·lecció Zona Zombi”, amb el pseudònim de Peter Walker, el novel·lista caçador de zombis que sempre havia volgut ser Òscar Vendrell. S’adrecen a nens i nenes a partir de 9 anys, i en va publicar 14, des de l’octubre del 2012 fins al març del 2016.

Per què tant d’interès en els zombis? És difícil de dir… potser perquè en realitat no deixen de ser persones i ens expliquen moltes coses del que som i de com som. O no?

 

 

 

Anuncis